Bone conduction

samsung galaxy s10 bone conduction

Bye bye speakers, welkom bone conduction op Samsung Galaxy S10

Bij het doorbladeren van onze blogartikels zal je al snel merken dat bone conduction steeds meer toepassingsgebieden vindt en dat het niet alleen een technologie van de toekomst, maar ook een technologie van het heden is. Na hoofdtelefoons, fietshelmen en zonnebrillen blijkt nu immers ook de smartphonewereld de stap richting bone conduction te zetten. Volgens recent nieuws overweegt Samsung immers sterk om bone conduction in haar toekomstige smartphones te gaan gebruiken. Het stelde hiervoor zelfs al een team samen met experten van zowel Samsung als van het Koreaanse LG. Zien we bone conduction binnenkort opduiken in de Samsung Galaxy S10 of de Samsung Galaxy Note 10?

Via kleine trillingen geluid versturen

De bedoeling van Samsung is om de voorzijde van haar toekomstige smartphones een full screen te geven. Tegenwoordig tref je bovenaan de smartphones immers nog een zogenaamde ‘notched design’ aan waarbij er plaats moet worden gemaakt voor de microfoon en de camera. Bij bone conduction wordt geluid echter door kleine trillingen via de schedel of het kaakbeen meteen naar het binnenoor gestuurd waardoor speakers overbodig worden. Het design van de toekomstige Samsung smartphones wordt hierdoor nog strakker en mooier. Het enige wat bij bone conduction wel vereist is, is dat je de smartphone tegen je schedel zult moeten houden zodat de trillingen kunnen doorgestuurd worden. Wie al eens een bone conduction hoofdtelefoon zoals de populaire AfterShokz Trekz Air of AfterShokz Trekz Titanium heeft gedragen, weet dat de trillingen amper waarneembaar zijn en dus zeker niet als lastig worden ervaren.

Volgens verschillende experts is het zo goed als zeker dat Samsung van bone conduction gebruik gaat maken in haar toekomstige smartphones. Verwacht wordt zelfs dat de eerste bone conduction smartphone in 2019 op de markt gaat komen. Aangezien men spreekt over het tweede deel van 2019 verwachten we zelf dat het om de Samsung Galaxy Note 10 zal gaan, maar verschijnt de technologie toch eerder dan is de Samsung Galaxy S10 een grote kanshebber.

Bone conduction technologie in AfterShokz hoofdtelefoons

Bone conduction is niets nieuw en wordt al enkele jaren op succesvolle wijze gebruikt in de bone conduction hoofdtelefoons van AfterShokz. Tal van beroemdheden, atleten maar ook amateur sporters en actieve gebruikers dragen tegenwoordig een van de AfterShokz bluetooth koptelefoons om hun activiteiten uit te oefenen. Wil je ook op een veilige manier naar muziek luisteren of met je vrienden bellen, ontdek dan hier welke AfterShokz bone conduction hoofdtelefoon het beste bij jou past:

Leave a Reply