Simpel, zet het volume wat hoger. Het gebruik van bone conduction vraagt meer volume dan bij klassieke hoofdtelefoons om op de beste manier van je muziek te kunnen genieten. Het volume iets hoger draaien… en je zal meteen merken dat het geluid meteen stukken beter klinkt. Je bone conduction hoofdtelefoon komt vast en zeker met instructies die je duidelijk vertellen hoe je het beste geluid kunt ervaren.

Voor de ultieme geluidskwaliteit is de plaatsing van je bone conduction koptelefoon natuurlijk ook van cruciaal belang. Je plaats de oortjes immers op een andere plek dan de traditionele oortjes. Beweeg de hoofdtelefoon op en neer langs de kaakbeenderen tot het geluid perfect klinkt. Voor de meeste mensen is de ideale plek direct op het kaakbeen en net voor de opening van de oren.

Luisteren op plekken met veel rumoer? Omdat bone conduction je oren niet afdekt, dat is namelijk een van de grote voordelen, zul je wel steeds het omgevingsgeluid blijven horen. Als deze geluiden echt heel luid zijn, zal het ook moeilijk zijn om het geluid uit de bone conduction hoofdtelefoon te horen. Gelukkig leveren fabrikanten zoals Vidonn en AfterShokz oordopjes als accessoire zodat je alles toch nog perfect kunt horen.