Vidonn F1 Review

Vidonn F1 bluetooth hoofdtelefoon

Switch to the English version of our Vidonn F1 review in the header menu

Enkele weken geleden kwam ik eerder toevallig terecht op de website van Vidonn. Het was een Google-advertentie die over mijn scherm flitste en zo mijn aandacht trok. Niet veel later bekeek ik de promovideo van de Vidonn F1, de bone conduction hoofdtelefoon van het merk, en nog wat later zat ik achter mijn toetsenbord om een mailtje naar het Chinese bedrijf te sturen. In tegenstelling tot heel wat andere Chinese bone conduction hoofdtelefoons, die flauwe aftreksels zijn van de AfterShokz hoofdtelefoons, kreeg de Vidonn F1 namelijk wel redelijk goede reviews op websites zoals Amazon. Hoog tijd dus om ook deze bone conduction hoofdtelefoon onder de loep te nemen en hem tot het uiterste te testen: onze eigenste Vidonn F1 review.

Vidonn is een Chinees bedrijf dat in 2013 als Shenzhen Vidonn Information Technology Co. Ltd. op de markt kwam. De focus van het bedrijf ligt op het ontwikkelen van draagbare innovatieve en hoogtechnologische producten. Zo vind je naast de Vidonn F1 bluetooth hoofdtelefoon ook nog 3 zogenaamde smart watches of smart armbanden in hun gamma terug: de A6, XS6 en de X6. Op technologiebeurzen van onder meer CES kwam Vidonn steeds goed uit de bus.

Vidonn F1 Review: De looks en het draagcomfort

Van de verpakking kun je vaak heel wat afleiden. Bij de Vidonn F1 kunnen we niet anders dan zeggen dat deze verpakking meer dan behoorlijk is. De hoofdtelefoon zit verpakt in een net en stevig doosje dat je ook netjes kunt openklappen. Een kunststof houder zorgt ervoor dat de F1 stevig in de verpakking verankerd zit. Dikke duim!

En qua looks ziet hij er helemaal goed uit. Licht golvend, mooi afgewerkte speakers en een sportief karakter. Wij ontvingen de geel-zwarte versie, maar de Vidonn F1 is ook in het blauw-zwart of volledig zwart verkrijgbaar. Het materiaal voelt duurzaam (Of ie ook echt duurzaam is dat zal natuurlijk de tijd moeten uitwijzen) aan en net zoals de AfterShokz Trekz Titanium is deze bluetooth hoofdtelefoon tegelijkertijd stevig en flexibel. Daar zie ik mij wel mee lopen of fietsen!

Eenmaal op het hoofd aangebracht, schoof ik de nekband tegen mijn nek aan en zat de F1 meteen goed. Op het eerste zicht is er maar weinig verschil met bijvoorbeeld de AfterShokz hoofdtelefoons qua draagcomfort. Hij voelt iets stijver aan terwijl de AfterShokz hoofdtelefoons wat lichter lijken. Ik heb de hoofdtelefoon al gebruikt voor een fietstocht van 50 kilometer en mijn vrouw is er 10 kilometer mee gaan lopen. Op geen enkel moment kwam de hoofdtelefoon als irriterend over. Het frame van de Vidonn F1 is stijf aan de zijkant en flexibel aan de achterkant. De stijfheid aan de zijkant stoort niet echt aangezien de hoofdtelefoon netjes tegen het hoofd klemt en de hoofdtelefoon op deze wijze niet verschuift tijdens het schudden van het hoofd. Op gebied van draagcomfort behoort deze bone conduction hoofdtelefoon tot de toppers in zijn categorie.

Vidonn F1 Hoofdtelefoon
Vidonn F1 Hoofdtelefoon

Vidonn F1 Review: Het geluid

Wie een audiotoestel koopt, wilt natuurlijk ook geluid dat van hoge kwaliteit is. De Vidonn F1 produceert geluid van een goede kwaliteit. Mijn dance en technomuziek klinkt iets minder rijk en heeft iets minder bass dan op mijn AfterShokz Trekz Air, maar over het algemeen is de kwaliteit meer dan behoorlijk te noemen. Iets voller en rijker geluid is misschien een optie voor een volgende versie. De telefoongesprekken klinken helder en duidelijk en de Vidonn F1 heeft duidelijk weinig problemen met normaal omgevingsgeluid tijdens het bellen. De CVC Noise Reduction filter (= een filter die het omgevingsgeluid gaat wegfilteren) zorgt dat je zelf goed verstaanbaar bent en dat je ook de tegenpartij goed kunt horen.

Op een normaal volume is de ontsnapping van geluid (sound leakage) minimaal. Je hoort een zacht geroezemoes als buitenstaander maar dit is zeer beperkt en zeker niet storend.

We gaan trouwens niet akkoord met sommige bone conduction sceptici die beweren dat het geluid via de kleine microfonen aan de zijkant komt. Even je vingers in je oren stoppen en je hebt meteen het bewijs dat je nog steeds muziek en gesprekken hoort.

Qua geluid krijgt de Vidonn F1 dan ook een dikke voldoende. Ondanks dat de bass iets minder rijk is dan bij de AfterShokz modellen zijn we heel tevreden over de geluidskwaliteit. Aangenaam om naar te luisteren en te gebruiken dus. Dit onderdeel is gewoon goed.

Vidonn f1 Kleuren
Vidonn f1 Kleuren

Vidonn F1 Accessoires en kleuren

De Vidonn F1 wordt geleverd met een oplaadkabel en oordopjes. Deze oordopjes kan je gebruiken in zeer luidruchtige omgevingen zoals op een luchthaven of op een bouwwerf. De Vidonn F1 is momenteel in 3 kleuren verkrijgbaar: blauw, geel en zwart.

Vidonn F1 Review: De Prijs

Voor de Vidonn F1 betaal je vandaag de dag om en bij de 50 euro. Een lage prijs die deze bluetooth hoofdtelefoon meer dan waard is.

Algemene Conclusie:

De Vidonn F1 is een betrouwbare en duurzame bone conduction hoofdtelefoon. We hebben hem ondertussen zowel tijdens het lopen als tijdens het fietsen gebruikt en in beide gevallen deed de Vidonn het behoorlijk goed. We kregen ook complimenten over de looks. De muziek was duidelijk en goed hoorbaar. Een iets rijker, voller en dieper geluid had leuk geweest alsook een iets stevigere bass voor de dancefanaten onder ons. Toch is dit voor een prijs van rond de 50 euro een zeer degelijke bluetooth hoofdtelefoon die we momenteel tot onze top 3 van beste bone conduction hoofdtelefoons rekenen.

Vidonn F1 Accessoires
Vidonn F1 Accessoires

Voordelen en nadelen Vidonn F1

Voordelen:

  • Draagcomfort: de Vidonn F1 bone conduction hoofdtelefoon zit goed, verschuift niet en voelt licht aan.
  • Prijs: Een zeer scherpe prijs voor een hoofdtelefoon van hoge kwaliteit.
  • Duidelijke telefoongesprekken en helder geluid bij zowel de gesprekken als bij de muziek.

Nadelen:

  • Het geluid en de bass zijn iets minder diep en rijk dan bij de AfterShokz bone conduction hoofdtelefoons.
  • Het sluiten van het rubbertje voor de USB-poort kan even duren.
  • 1 jaar garantie: wij hadden graag 2 jaar garantie gezien zoals zovele andere producten.
  • Geen draagzakje

De Vidonn F1 kopen

De Vidonn F1 bone conduction hoofdtelefoon kan je bij Vidonn zelf via Amazon kopen. Binnenkort zal deze bluetooth hoofdtelefoon normaal gezien ook in onze webshop www.beatsandbones.com, waar we de beste bone conduction producten verzamelen, te koop zijn.

Picture / FotoModelPrice / PrijsWebshop URL
vidonn F1 Bone Conduction Headphones
vidonn F1 Bone Conduction Headphones
Vidonn F1$69,90 / 60 euroBuy Here / Koop Hier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.