CES 2018: De Bone Conduction Coros Omni Fietshelm

coros omni beengeleiding fietshelm

Rondwandelen op de technologiebeurs CES 2018 in Las Vegas deden we niet alleen om de bone conduction hoofdtelefoons van AfterShokz te bewonderen, maar ook om andere in het oog springende technologieën aan een onderzoek te onderwerpen. Eén van de zaken die meteen onze aandacht trok was de bone conduction fietshelm van het merk Coros; de Coros Omni fietshelm.

De basis van de Coros Omni is deze van een fietshelm die werd ontworpen voor het beschermen van je hoofd mocht je tegen de grond gaan, tegen een wagen botsen of de achterkant van een bus opzoeken. De Coros Omni is echter meer dan dat en beschikt over allerhande innovaties die deze fietshelm wel heel bijzonder maken.

Luister veilig naar je favoriete muziek dankzij de Coros Omni bone conduction fietshelm

De belangrijkste innovatie en technologie is zonder meer deze van bone conduction, wat je toelaat om naar muziek te luisteren via je telefoon dankzij Bluetooth zonder dat je daarvoor een hoofdtelefoon hoeft te dragen of enkele speakers op je fiets moet installeren. Dit betekent dat je bijvoorbeeld naar je favoriete playlist kunt luisteren of zelfs een telefoongesprek kunt voeren zonder dat je bezorgd hoeft te zijn om wat er om je heen gebeurt. Deze bone conduction fietshelm laat je immers toe om je omgevingsgeluiden te blijven horen.

Wil je meer weten over de technologie dan verwijzen we je graag naar ons artikel:

De batterij heeft genoeg kracht om je acht uur van dienst te zijn. Dat zou meer dan voldoende moeten zijn voor de gewone gebruiker. Bovendien wordt de Coros Omni bone conduction fietshelm geleverd met een soort van afstandsbediening op het stuur waardoor je niet constant aan de helm hoeft te prutsen als je bijvoorbeeld naar het volgende nummer wenst te gaan.

coros omni led verlichting
coros omni led verlichting

Extra Led’s voor extra veiligheid

De achterzijde van de fietshelm beschikt over twee rode LED’s (eentje links en eentje rechts) die je met de afstandsbediening kunt aan- of uitzetten. Spijtig genoeg zijn het niet echt richtingaanwijzers en gewoon bijkomende verlichting om je veiligheid te verhogen. Tot slot bevat deze bone conduction fietshelm ook een interne crashsensor die iemand kan bellen als je betrokken raakt bij een ongeval. Deze sensor gaat automatisch een bericht naar een bepaalde persoon sturen.

Coros Omni Afstandsbediening
Coros Omni Afstandsbediening

Coros App en ongevalsensor

Dankzij de bijgeleverde Coros App kan je jouw ritten ook opnemen en delen met wie je maar wenst. Je kan de app zelfs als GPS gebruiken. De Coros App is beschikbaar voor zowel Android als iOs.

De Coros Omni bone conduction fietshelm is beschikbaar in 4 verschillende kleuren en zal naar alle verwachting in het eerste kwartaal van 2018 voor een prijs van ongeveer 200 dollar of ongeveer 160 euro beschikbaar zijn.

Een visueel idee krijgen van deze veilige fietshelm? Bekijk dan onderstaande video (Engels):

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.