Sky Deutschland ontwikkelt bone conduction advertenties op treinramen

bone conduction trein

Het is een experiment van enkele jaren geleden, maar nu bone conduction helemaal de goede weg is ingeslagen en aan populariteit wint, leek het nuttig om er toch nog een woordje uitleg aan te besteden. Al was het maar omdat het idee iets futuristisch maar ook zo realistisch heeft. Sky Deutschland experimenteerde enkele jaren geleden namelijk met advertenties, reclame dus, die direct naar de hersenen werden gestuurd door het trillen van de treinramen, ook wel bone conduction genoemd. De advertenties stuurden geluid doorheen de schedel van de mensen die tegen het raam leunden. De trillingen vinden onmiddellijk hun weg naar de beenderen in het binnenoor waarbij ze vervolgens geluid in de hersenen van de doelpersoon sturen.

De technologie waarvan gebruik wordt gemaakt, staat bekend onder de noemer bone conduction of beengeleiding. Bone conduction is echter geen nieuwe technologie en zelfs Beethoven maakte al van deze techniek gebruik om zijn muziek te horen. Andere plekken waar we beengeleiding zien opduiken, zijn in brillen en zonnebrillen zoals de Google Glass en de Vue bone conduction brillen en zonnebrillen en natuurlijk in de bone conduction hoofdtelefoon die we onder meer via het bedrijf AFterShokz kennen. Meer weten over de geschiedenis en het gebruik van bone conduction bij onder meer de Vue brillen:

De technologie echter gebruik om te adverteren, is wel nieuw. Onderaan hebben we een video toegevoegd die de ‘sprekende raam’ campagne volledig beschrijft en die tijden het Festival van de Creativiteit in Cannes werd voorgesteld:

“Via deze technologie moeten we geen bepaalde mediakanalen gaan aanspreken. De advertentie wordt enkel waargenomen door de person die zich aan het vervelen is en tegen het raam leunt. Hierbij kunnen we een gerichte advertentie naar zijn of haar hersenen sturen. Zoals bijvoorbeeld het aanprijzen van een TV app om de verveling tegen te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.