Van 3D geluid tot bone conduction… trends voor 2018

hearables

Vinyls, cassettes, CD’s… voor ons dertigers doet het nog een belletje rinkelen, maar bij tieners van deze tijd al lang niet meer. Muziek wordt vandaag de dag op een heel nieuwe wijze beleefd dankzij het ontstaan van digitale muziek. Niet alleen de muziek zelf, maar ook de toestellen waarmee we muziek beluisteren of opnemen hebben een grondige verandering ondergaan. De muziek- en technologie-industrie blijft bovendien evolueren zodat het niet altijd even eenvoudig is om nog het bos door de bomen te blijven zien. Wij willen jullie muziekliefhebbers graag een handje helpen en zetten daarom enkele muziektrends en bijhorende technologietrends voor 2018 op een rijtje:

Trends voor 2018: 3D Geluid

360° geluid of 3D geluid en video’s zijn tegenwoordig het favoriete formaat van iedere trendsetter en trendwatcher op gebied van audio en video. De ervaring met deze vorm van geluid is enorm realistisch en bijzonder uniek. Dankzij de positionering van bepaalde geluidselementen in een driedimensionale ruimte krijg je dankzij 3D geluid het gevoel dat je echt in de film of in een game zit. Je hoort een geluid en weet precies waar je tegenstander zich bevindt. Tegenwoordig bestaan er ook 3D headsets die de illusie creëren dat je echt onderdeel van een film of game uitmaakt. 3D headsets maken gebruik van VR technologie om levensechte situaties te creëren. 3D geluid wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt in zowel de film-, als de muziek- en game industrie. We zien dan ook een spectaculaire groei van deze trend in 2018.

Trends voor 2018: Bone conduction of beengeleiding

Mensen willen een verbeterede audio-ervaring, maar ze willen vaak ook meerdere dingen tegelijkertijd kunnen doen of horen en dan komt bone conduction automatisch in de picture te staan. Bone conduction is een technologie waarbij het geluid door de kaakbeenderen meteen naar het binnenoor wordt gestuurd. Hierdoor blijven je oren vrij en kun je dus ook omgevingsgeluiden waarnemen. Bone conduction hoofdtelefoons zijn nog nooit zo populair geweest en hun opmars zal in 2018 enkel toenemen. Ze zijn ideaal voor de actieve persoon die graag wandelt, fietst, aan wintersporten doet,… Voor mensen die een goede reden hebben om hun oren vrij te houden, zijn bone conduction hoofdtelefoons of beengeleiding hoofdtelefoons de ideale oplossing.

Bij www.bone-conduction.com onderwierpen we al verschillende modellen aan uitgebreide tests. Onze favoriete modellen zijn tot hiertoe zonder twijfel de AfterShokz Trekz Air, de AfterShokz Trekz Titanium en de LF-19 bone conduction koptelefoon. Kijk zeker eens naar onze reviews voor meer gedetailleerde informatie.

AliExpress.com Product – S.Wear LF-19 Bone Wireless Bluetooth Stereo Headsets BT 4.1 Waterproof Neck-strap earphones Bone Conduction Headsets Hands-free

Een bone conduction hoofdtelefoon kopen

Wil jij deze bluetooth hoofdtelefoon ook kopen dan kan dat via onder meer www.beatsandbones.com . Wij vonden daar de goedkoopste prijs en de beste service. De mensen van Beats and Bones hebben ook alle toestellen getest en je vindt in de blog hun reviews en uitgebreide info over de achterliggende technologie.

Trends voor 2018: Draadloze technologie

Zoals te verwachten valt, zien we voor 2018 ook een verdere evolutie van draadloze audiotoestellen, headsets en hoofdtelefoons. Gedaan zijn de dagen dat mensen nog willen knoeien met draden en kabeltjes. Draadloze technologie zal blijven verbeteren en perfecte voorbeelden van draadloze bluetooth hoofdtelefoons zijn wederom de AfterShokz bluetooth hoofdtelefoons en de LF-19 bone conduction hoofdtelefoon.

Bluetooth draadloze speaker
Bluetooth draadloze speakerHand

Trends voor 2018: Noise cancellation hoofdtelefoons

Noise cancellation hoofdtelefoons winnen aan populariteit omdat ze het mogelijk maken om altijd naar muziek te blijven luisteren zonder dat je het volume moet gaan verhogen. Noise cancellation hoofdtelefoons maken natuurlijk gebruik van de noise cancellation technologie. Deze technologie gaat omgevingsgeluid filteren en wegwerken zodat de luisteraar helemaal in de muziek kan opgaan. Het gaat in dit geval om zogenaamde actieve noise cancellation aangezien passieve noise cancellation al langer bestaat door de oren af te sluiten van de omgeving.

Noise cancellation koptelefoons werken het omgevingsgeluid weg zodat je beter naar je muziek kunt luisteren, maar deze technologie heeft nog een ander toepassingsgebied… namelijk verbetering van de communicatie. Een voorbeeld hiervan zijn onder meer de bluetooth hoofdtelefoons van AfterShokz en de F-19 bone conduction koptelefoon. Deze bone conduction hoofdtelefoons beschikken over twee noise cancelling microfonen waardoor je met de hoofdtelefoon perfect telefoongesprekken kunt voeren.

Trends voor 2018: Hearables, smart hoofdtelefoons of slimme hoofdtelefoons

In de audio-industrie zijn smart hoofdtelefoons het nieuwe vlaggenschip. Je kan deze, ook wel hearables genoemd, hoofdtelefoons of smart headsets enigszins vergelijken met onze smart TV’s. Het gaat om toestellen die je op of in je oor plaatst en die je niet alleen naar muziek doen luisteren, maar die ook tal van andere functies en functionaliteiten hebben. Denk hierbij aan hearables die je vertalingen toefluisteren, gehoorverlies compenseren en persoonlijke assistent zijn. Slimme hoofdtelefoons zijn hi-tech audiotoestellen die ons dagdagelijks gaan helpen en informeren. Een booming markt waarbij ook bone conduction een belangrijke rol zal spelen. Een goed voorbeeld hiervan is de AlterEgo bone conduction headset.

Trends 2018: Hearables
Trends 2018: Hearables

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.