LF-19 bone conduction hoofdtelefoon review

lf-19 bluetooth hoofdtelefoon
lf-19 bone conduction hoofdtelefoon netjes geleverd
lf-19 bone conduction hoofdtelefoon netjes geleverd

Bone conduction hoofdtelefoons zijn meer dan AfterShokz hoofdtelefoons alleen. Het merk blijft wel de marktleider en we moeten eerlijk zijn de kwaliteit is momenteel nog ongeëvenaard, maar toch zien we her en der ernstige concurrenten opduiken. Bone conduction of beengeleiding is volgens ons dan ook de toekomst op gebied van hoofdtelefoons en we zijn blijkbaar niet de enige met deze gedachte. Omdat we jullie als bezoekers een algemeen beeld van deze bluetooth hoofdtelefoons willen geven, onderwierpen we deze keer de LF-19 bone conduction hoofdtelefoon aan een grondige test. We contacteerden het bedrijf S.Wear en twee weken later kregen we deze gloednieuwe hoofdtelefoon netjes geleverd. Tot hiertoe alles tiptop in orde!

De verpakking van en accessoires bij de LF-19 bone conduction hoofdtelefoon

De LF-19, zoals op de foto kan worden gezien, wordt netjes in een stevige verpakking geleverd. Zowel de verpakking als de bijhorende accessoires ogen professioneel en zeer degelijk. Wat ontvang je als accessoires bij deze bluetooth hoofdtelefoon? Als accessoires ontvang je naast de hoofdtelefoon zelf oordopjes (te gebruiken als er toch veel omgevingsgeluid is zoals op een luchthaven), een zakje ter bescherming van de hoofdtelefoon, een oplaadkabel en een handleiding.

lf-19 bone conduction hoofdtelefoon accessoires
lf-19 bone conduction hoofdtelefoon accessoires

Ter info: de LF-19 is momenteel in 3 verschillende kleuren verkrijgbaar:

lf-19 bone conduction hoofdtelefoon kleuren
lf-19 bone conduction hoofdtelefoon kleuren

De kwaliteit van het geluid

Ondertussen heb ik de LF-19 al een keer of 6 gebruikt voor zowel telefoneren als naar muziek luisteren en de algemene kwaliteit van geluid is zeer goed. Het is misschien net iets minder dan de AfterShokz hoofdtelefoons en omstanders horen de muziek soms ook (bij AfterShokz is dit bijna nooit het geval tenzij bij een zeer hoog volume). Toch krijg je voor de lage prijs van deze bone conduction hoofdtelefoon een geluid dat bevredigend is. En dit zowel tijdens het wandelen als tijdens het fietsen, lopen en zelfs skiën. Wij hebben de hoofdtelefoon in al deze omstandigheden getest.

Het draagcomfort van de LF-19 beengeleiding hoofdtelefoon

Als je de LF-19 voor het eerst in de handen neemt, merk je meteen het eerder robuuste plastieken omhulsel en frame. Een groot verschil in vergelijking met de AfterShokz hoofdtelefoons die veel zachter en flexibeler aanvoelen. Toch kan je de LF-19 ook in alle richtingen draaien en wringen zonder hem te beschadigen. De plaatsing rond het hoofd is perfect. Hij voelt iets zwaarder aan en hangt net iets lager dan de AfterShokz modellen, maar op zich vormt dit geen probleem voor mij. Dus overall zit hij qua draagcomfort wel goed. Wat ik wel merkte, is dat bij langdurig dragen het plastieken frame iets minder aangenaam begint te voelen aan de oren. Zo begon er na 3 uur fietsen een kleine irritatie aan de oren te ontstaan. Ik heb de bone conduction koptelefoon nog een uurtje langer gedragen om de batterij te testen, maar was toch blij dat mijn oren even koptelefoonloos waren nadien.

lf-19 bone conduction hoofdtelefoon tijdens het fietsen (getest op de Mont Ventoux)
lf-19 bone conduction hoofdtelefoon tijdens het fietsen (getest op de Mont Ventoux)

De batterij van de LF-19 bone conduction hoofdtelefoon

Als we de mensen van S.Wear mogen geloven dan gaat een volledig opgeladen LF-19 bone conduction hoofdtelefoon 3-5 uur mee bij continue muziek. En we kunnen alleen maar bevestigen dat dit correct is. Zo heb ik de hoofdtelefoon tijdens twee fietstochten van ongeveer 4 uur gedragen waarbij ik tijdens één rit ook nog een telefoongesprek heb gevoerd. Wat betreft de batterijduur van deze bluetooth hoofdtelefoon kunnen we dus alleen maar tevreden zijn.

De prijs van de LF-19 bone conduction hoofdtelefoon en onze conclusie

Wie de LF-19 bluetooth hoofdtelefoon wilt kopen, zal daar tussen de 60 en 70 Dollar of tussen de 48 en 56 Euro voor moeten neertellen. Deze prijs is inclusief de verzendingskosten. Vergeleken met de AfterShokz hoofdtelefoons is dit natuurlijk een groot verschil. Voor minder dan de helft van de prijs van een AfterShokz heb je zo je eigen bone conduction hoofdtelefoon. En hoewel we de LF-19 qua kwaliteit en draagcomfort onder de AfterShokz Trekz Air en AfterShokz Trekz Titanium zetten, is deze hoofdtelefoon qua prijs-kwaliteit voor ons toch een echte topper. Zeker te overwegen dus als je op zoek bent naar een degelijke bluetooth hoofdtelefoon met de voordelen van bone conduction. Ben je echter op zoek naar een bluetooth hoofdtelefoon voor langdurig dragen met een verhoogd comfort en het ultieme geluid dan zouden we op dit moment nog voor de AfterShokz modellen gaan.

 Waar de LF-19 bone conduction hoofdtelefoon kopen

Wij kregen onze LF-19 bone conduction hoofdtelefoon via S.Wear. Zowel de bestelling als het leveringsproces verliepen heel vlot. Bij vragen kregen we ook meteen een antwoord. Een S.Wear bone conduction hoofdtelefoon kopen, kan via onderstaande link. Bij eventuele vragen mag u ons steeds contacteren.

AliExpress.com Product – S.Wear LF-19 Bone Wireless Bluetooth Stereo Headsets BT 4.1 Waterproof Neck-strap earphones Bone Conduction Headsets Hands-free

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.