Amerikaanse FDA keurt nieuwe bone conduction hoortechnologie ADHEAR goed

ADHEAR Bone conduction hoorapparaat

Bone conduction heeft niet alleen voordelen voor wie op een veilige manier naar muziek wilt luisteren, maar de technologie kan ook gebruikt worden bij mensen met gehoorproblemen. In dat opzicht werd er eerder dit jaar positief nieuws de wereld ingestuurd aangezien het Amerikaanse FDA (Food and Drugs Administration) een nieuwe vorm van bone conduction technologie ADHEAR van het bedrijf MED-EL USA heeft goedgekeurd.

Tot op heden werd bone conduction al gebruikt voor mensen met problemen aan het trommelvlies, het gehoorkanaal of het middenoor. Hierbij werd steevast een bone conduction implantaat via een operatie achter het oor in de schedel ingeplant. Een geluidsprocessor kan vervolgens op het implantaat aan de buitenzijde van het hoofd bevestigd worden zodat geluid via de processor en bone conduction het binnenoor kan bereiken.

MED-EL USA ging nu echter een stapje verder en ontwikkelde de zogenaamde ADHEAR bone conduction technologie. Deze technologie zou weleens de perfecte oplossing kunnen zijn voor mensen die lijden aan conductief gehoorverlies, maar die niet echt staan te springen om geopereerd te worden. Ook mensen die doof zijn aan één zijde komen in aanmerking voor deze technologie.

Zelfklevend bone conduction hoorapparaat

Dankzij ADHEAR hoeft er nu echter niets meer ingeplant te worden, maar wordt er van een zelfklevende adapter gebruik gemaakt. Deze adapter kleef je achter het oor op de huid. De adapter zelf blijft vervolgens 3 tot 7 dagen achter het oor kleven voor dat je hem moet vervangen. Op de adapter wordt een audioprocessor geklikt die het geluid zal opvangen en via bone conduction zal doorsturen. Het grote voordeel van deze manier van werken is dat er geen druk op het hoofd van de gebruiker moet worden uitgeoefend om de bone conduction technologie zijn werk te laten doen.

Het bone conduction ‘hoorapparaat’ van MED-EL USA zal in de tweede helft van 2018 op de markt komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.