Zungle Viper Review

Zungle Viper Review

Vandaag was het eindelijk zo ver… mijn bone conduction zonnebril de Zungle Viper zat in de bus! Time to test was de boodschap. Jongens, wat heb ik uitgekeken naar dit moment. Als blogger en reviewer van bone conduction producten zou deze zonnebril weleens het echte verschil kunnen maken als het om bone conduction brillen in het algemeen en bone conduction zonnebrillen in het bijzonder gaat. Tot op heden heeft de kwaliteit van dergelijke zogenaamde smart glasses mij immers altijd teleurgesteld en zeker als je ze vergelijkt met de kwaliteit van bijvoorbeeld de AfterShokz hoofdtelefoons. Ik denk nu spontaan aan de eerste generatie van Zungle zonnebrillen, de langverwachte Vue brillen die nog steeds niet op de markt zijn en de Buhel SO05 waarbij er meer geluid ontsnapte dan goed was. Maar Zungle zorgde voor een professionele aanpak deze keer en gaf regelmatig updates over de ontwikkeling van haar bone conduction zonnebrillen V2; namelijk de Zungle Viper en de Zungle Lynx! Tijd om dit hopelijk wonderlijk stukje technologie te testen!

De Zungle Viper is in feite de verbeterde versie en opvolger van de Zungle Panther bone conduction zonnebril. De afgelopen maanden en jaren kwam er heel wat feedback en kritiek van gebruikers en met deze opmerkingen ging Zungle aan de slag om een verbeterd product op de markt te brengen; de Zungle Viper ook bekend als de Zungle V2 is hiervan het resultaat. De bril maakt nog steeds gebruik van bone conduction, maar in vergelijking met de Zungle Panther beschikt de zonnebril nu over een betere overdracht van het geluid en ook over een verbeterde plaatsing van het eigenlijke bone conduction gedeelte van het uiteinde van het frame naar het midden van het frame. Bone conduction laat je oren vrij waardoor je van een unieke en zeer veilige geluidservaring kunt genieten zonder daarbij je omgevingsgeluid uit het ‘oor’ te verliezen. Voor alle verschillen tussen de Zungle Panther en de Zungle Viper verwijzen we je graag naar het volgende artikel:

Zungle Viper pakket
Zungle Viper pakket

Het uitzicht en draagcomfort van de Zungle Viper

Bij het uitpakken van de Zungle Viper viel meteen op dat het best wel om een mooie, coole en trendy zonnebril gaat! Zo eentje die je tijdens zomerse dagen wel iedere dag wilt dragen. Voeg daar nog het feit aan toe dat je deze bone conduction zonnebril in meerdere frames en met meerdere lenzen kunt bestellen en hij past zowel op informele feestjes of activiteiten zoals fietsen en lopen als op iets formelere aangelegenheden. Dankzij de flexibiliteit in frames, lenzen en kleuren kan hij ook bij iedere outfit passen. Afgaande op het uiterlijk van de bril alleen krijgt hij meteen een 9 op 10.

Het plastiek frame van de Zungle voelt comfortabel en duurzaam aan. Of hij echt duurzaam is, daar kan ik nu nog moeilijk over oordelen natuurlijk… laten we over een paar maanden nog eens Zunglen voor dit onderdeel van de Zungle Viper review. Waar ik wel over kan oordelen, is het draagcomfort. Ik heb de Zungle Viper momenteel al tijdens het fietsen en mijn vrouw tijdens het lopen gebruikt en de zonnebril blijft te allen tijde stevig zitten. Een groot pluspunt voor de actieve mensen onder ons. Het frame werd dan ook verlengd in vergelijking met de Viper Panther en andere bone conduction zonnebrillen en dat is zeker en vast een groot voordeel.

Zungle Viper ziet er
Zungle Viper ziet er goed uit en voelt goed

Het geluid van de Zungle Viper

Misschien wel het belangrijkste aspect van zonnebrillen die ook weleens muziek zonnebrillen worden genoemd is zonder twijfel de kwaliteit van het geluid. Je gaat deze zonnebril als een audiotoestel gebruiken om naar muziek te luisteren of telefoongesprekken te voeren dus kan het geluid maar beter goed zijn. Ik ben altijd al een grote fan van de geluidskwaliteit van de AfterShokz hoofdelefoons geweest en het is de eerste maal dat ik met de Zungle in contact kom met een bone conduction product dat deze kwaliteit benadert. Ik onderwierp de Zungle Viper ondertussen aan meerdere audiotests, zowel binnen als buiten, en ik moet zeggen dat het geluid mij aangenaam verrast heeft. Het gelui is goed te noemen met een leuke bass en mijn partner bevestigde dat het lekken van geluid minimaal was. Het lijkt er dus op dat Zungle dit onderdeel goed heeft aangepakt en fel heeft verbeterd. Om een helder en krachtig geluid te krijgen, ontwikkelden ze het zogenaamde ‘dual-spring bone conduction speaker’ systeem. Dit systeem blijkt nu een schot in de roos te zijn. Zelfs toen ik buiten aan het telefoneren was met mijn vrouw of mijn dochter was het geluid helder en duidelijk en kon ik hen goed verstaan. Wanneer je het volume richting maximum draait, zal de omgeving ook geluid horen, maar dat geldt ook voor andere bone conduction topproducten zoals de AfterShokz. De nieuwe locatie van het speaker systeem, voor het oor en op het kaakbeen, in plaats van achter het oor en op de schedel zoals bij de Zungle Panther, spelen volgens mij ook een belangrijke rol in deze verbeterde kwaliteit van geluid. Op basis van het geluid is de Zungle Viper dan ook een echt hebbeding.

Zungle Viper functionaliteiten

Als je de Zungle Viper koopt, draait het natuurlijk niet allemaal om muziek. De Viper beschikt ook over tal van andere functionaliteiten die het op een of andere manier ook smart glasses of op zijn minst multifunctionele bone conduction zonnebrillen maken. Laten we dus ook eens die andere functionaliteiten testen.

Allereerst kan je met de Viper ook telefoongesprekken voeren en oproepen aannemen, wanneer verbonden met Bluetooth natuurlijk, zonder dat je daarvoor je smartphone moet vastnemen. Ik heb het met enkele mensen getest, zowel binnen als buiten, en het werkt best wel goed, zelfs wanneer je smartphone in de achterzak van je broek of in het achterzakje van je wieltrui steekt. Een inkomende oproep neem je eenvoudig aan door een druk op een knop op het frame aan de rechterzijde van de bone conduction zonnebril. De muziek stopt op dat moment automatisch en wanneer je weer op de knop drukt, hang je op en kan je weer naar je muziek luisteren. Het is zo eenvoudig als dat en het werkt zoals het zou moeten werken. Ik heb hier geen noemenswaardige problemen mee ondervonden.

Een andere functionaliteit die meteen mijn aandacht trok tijdens het lezen van de handleiding was de AI Voice Assistant of ook wel stemgestuurde technologie genoemd. Dit was volledig nieuw voor mij wat betreft bone conduction toestellen. Hoewel ik het nog nooit op een bone conduction toestel gezien had, besefte ik al wel langer dat het gewoon een kwestie van tijd zou zijn na de Google Glasses… en hier heb je het… op de Zungle Viper bone conduction zonnebril. Mijn vrouw heeft een iPhone en ik een Huawei P20 Pro waardoor we zowel Siri als Google Voice Assistant konden testen. We hebben enkele korte tests gedaan en kregen het antwoord dat we wilden horen. Een eenvoudige druk op een knop activeert de AI Voice Assistant op de Zungle Viper. Voice Assistance wordt volgens mij de technologie van de toekomst dus dit is waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg, maar wel een leuk topje dat werkt zoals het moet werken.

Last but not least, is de Zungle Viper of Zungle V2 ook nog zweet- en druppelresistent, heeft hij Bluetooth 5.0 en UV-protectie zoals je van een goede bone conduction zonnebril mag verwachten.

Zungle Viper geladen en klaar voor gebruik
Zungle Viper opgeladen en klaar voor gebruik

Zungle Viper accessoires

  • De Zungle Viper komt standaard met een USB pogo pin laadkabel. Een uurtje laden levert 4 uur gebruikstijd op.
  • Mijn Zungle Viper was vergezeld van een zakje met Zungle stickers van $12,99. Echt toegevoegde waarde hebben ze niet, maar mijn dochter van 6 vond ze leuker dan de Zungle zelf.
  • De mogelijkheid om een ruime waaier aan lenzen en frames te bestellen: gaande van zwart over groen tot rood… 8 kleuren in totaal.
Zungle oplaadkabel
Zungle oplaadkabel

Zungle Viper: Conclusie

Dit toestel moet je echt hebben als je op zoek bent naar een modebewust en veilig audiotoestel om je klassieke hoofdtelefoon te vervangen. De Zungle Viper bone conduction zonnebril wist mij alvast te bekoren en te overtuigen en tot op heden ben ik een tevreden gebruiker. Er gaat een beetje geluid verloren als je het volume heel hard zet en de handleiding is momenteel nog enkel in het Engels beschikbaar, maar andere grote minpunten zijn er niet echt.

Waar de Zungle Viper kopen?

De Zungle Viper bone conduction zonnebril kan je momenteel kopen via

https://www.zungleinc.com

De Zungle Viper Bone geleiding zonnebrillen zal binnenkort ook te koop zijn via

https://www.Amazon.com/shops/zungle

Zungle Viper promo code/kortingsbon: $10 off coupon code: 10off

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.